Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Csapatépítő ötlettár: 1. Irodai jóga

2017. szeptember 04. - Mosolygó Munkahely

A csapatépítő ötlettár rovatban olyan apró ötleteket hozok nektek, amelyeket könnyen beépíthettek a csapatotok életébe erősíti a csapatkohéziót.

Az első ilyen ötletem egy olyan tipp, amely egy volt munkahelyemről származik, és amit nagyon imádtam.

Onnan indult az egész, hogy - mivel irodai munkát végeztünk - időnként azon kaptuk magunkat, hogy nagyon el vagyunk gémberedve, jól esik olykor egy nagyon nyújtózni. Ezt szóvá is tettem a velem szemben ülő kolléganőmnek, akinek rögtön támadt egy ötlete: Mi lenne, ha bevezetnénk az irodai jógát?

Meg is határoztunk egy időpontot, kb 4 óra körül álltunk neki, amikor a forgószékeinkkel egy kört alkottunk, és 5 perces gyakorlatokat csináltunk, ami megnyújtott minket. Ellazultunk egy kicsit, megnyújtottuk az izmainkat, befelé koncentráltunk, stb. Utána sokkal üdítőbben, frissítőbben ment a munka és bár magunka koncentráltunk, mégis jó élmény volt, hogy mindezt együtt éljük meg. Jó volt ez a közös program, amikor vártuk, hogy végre 4 óra legyen és jógázzunk egyet.

Hogyan csináld?

Legyen valaki, aki jobban utánanéz annak ,hogy milyen gyakorlatokat lehet végezni. Először mi is elnevettük, mosolyogtunk rajta, de egy idő után már nem lesz furcsa és szokatlan, hamar hozzászoktok és egyre fókuszáltabb lesz. Még jobb, ha az illetőnek van jógás múltja (mint ahogy a mi kolléganőnknek is volt) és lehetőség szerint olyan személy vezesse, aki képes átszellemülni a jóga-hangulatra - így a többieket is inspirálni fogja rá.

Mi nagyjából ezeket a gyakorlatokat végeztük el:

https://www.youtube.com/watch?v=tAUf7aajBWE

Tehettek be zenét is alá, halkan, valami nyugisat - bár nálunk nem volt, anélkül is élvezetük. Ez alatt az 5 perc alatt viszont kértük azokat, akiknek nem volt kedve csatlakozni (bár mindig nagyon kevesen voltak), hogy kicsit halkabbak legyenek.

5 percnyi időtartam valóban elég, hiszen az elsődleges cél valójában a felfrissülés.

Miért jó?

  • Fókuszáltabb lesz utána a munka
  • Kellemes, közös élményt szereztek
  • Nap mint nap várni fogjátok, hogy kicsit együtt lazítsatok
  • Egészséges kikapcsolódás (jobb, mint a cigiszünet :))
  • Fizikailag is felfrissültök

 

Kipróbáltátok? Nálatok bevált? Írd meg kommentben! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr6812803906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása