Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Viszik-e a híredet?

Avagy mit mondanak cégről a munkavállalók >>> valójában <<< ?

2017. szeptember 05. - Mosolygó Munkahely

Szabadidőmet szeretem HR és Employer Branding témájú meetupokon tölteni. Azon kívül, hogy érdekes előadások várnak az érdeklődőkre, kétségtelenül fontos része még valami: a networking. Nem egy olyan ismerősöm van, aki azért jár ilyen eseményekre, mert egyik fő motivációja az ismerkedés és kapcsolati hálójának kiterjesztése. Az új kapcsolatok keresése pedig főként két dologra van kiéleződve: vagy azért, hogy potenciális partnereket leljen fel az érdeklődő vagy azért, hogy jobb lehetőségre találjon. Nagyon különböző megítélése lehet tehát annak a cégnek, akinek munkavállalója éppen elégedett és új partnereket kutatna fel vagy az, aki új lehetőség reményében keres kapcsolatokat.

Jómagam már mindkét típussal találkoztam egy meetupokon.

  • Az elégedett munkavállaló a munkáltatója jó hírét viszi és szívesen mesél adott projektjeiről, arról, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe, arról, hogy hogyan oldják meg azokat, arról, hogy milyen nagyszerű projektekben dolgozik.
  • Az elégedetlen munkavállaló pedig panaszkodik arról, hogy milyen túlterhelt, milyen rossz a mostani munkahelyén, és milyet szeretne ehelyett.

Valójában tehát nem az a kérdés, hogy viszik-e a híredet. Hanem az, hogy milyen hírt visznek rólad. Van olyan cég, amelyikről annyi rosszat hallottam, egy ilyen elégedetlen munkavállaló szájából, hogy nem szívesen mennék hozzájuk. És olyan is volt, ami kifejezetten felkeltette érdeklődésemet (itt viszont elkövetett egy olyan súlyos hibát a kedves hölgy, hogy nem kaptam tőle névjegykártyát így sajnos nem haladt tovább az ismerkedésünk - pedig olyan büszkén beszélt a saját fejlesztésű HR rendszerükről :))

Nem mindegy tehát, hogy milyen szájízzel beszél a munkavállaló az munkahelyéről. Ezért kell folyamatosan figyelemmel kísérnie ezt a vezetőnek - maghatározott időközönként leülni vele és megkérdezni: hogy van? mire van szüksége ahhoz, hogy jobban érezze magát? Ki tud-e teljesedni feladataiban? Nincs-e túlterhelve?

Erről bővebben ebben a bejegyzésemben olvashatsz.

Viszik-e a híredet? Hogyne! Jó híreket visznek rólad? Van, aki biztosan! Rossz híreket visznek rólad? Ez is elképzelhető! Hát tegyél érte, hogy minél jobb arányban vigyenek rólad jó híreket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr8712806404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása