Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Családbarát munkahely 4 - Segítség, gyerek az irodában!

2017. szeptember 14. - Mosolygó Munkahely

Iskolai szünetekben előfordulhat, hogy nem tudjuk megoldani a gyermek elhelyezését. Ha családbarát munkahelyen dolgozunk, akkor lehet, hogy otthon tudunk maradni ilyenkor a gyerekkel, de az is megeshet, hogy olyan munkánk van ami miatt mindenképpen be kell menni - a gyereket viszont nem lehet felügyelet nélkül hagyni.

Így aztán bevisszük magunkat az irodába, közben pedig jön az addógás: Vajon le tudja majd kötni magát? Nem fogja zavarni mások munkavégzését? Mi van, ha emiatt rossz pontot kapok a főnöktől?

Igen, a gyermeki kíváncsiság és energia meg tudja zavarni a munkavégzést. De ez nem törvényszerű! Ha nincs a munkahelyen olyan lehetőség, ahol könnyen le tudná magát kötni (pl. egy játszóház a közelben vagy játékok), akkor sem kell egyből kétségbeesni.

Manapság a legegyszerűbb módszer betenni a számítógép elé a gyereket, vagy a kezébe nyomni egy okostelefont. Micsoda egyszerű ötlet! Órákra leköti, csöndben is lesz és még a többiek is nyugodtan tudnak dolgozni tőle. Viszont ha nem szeretnéd, hogy egész nap a képernyőket bámulja, akkor foglald le másképp! Mutatom, hogy:

Rajzoljon! - Egy irodában könnyű biztosítani a rajzolás feltételeit: legyen papír és toll. Rajzoljon azt, amit szeretne, vagy minden kollégádnak valamit amit az íróasztalára tehet.

Készítsen díszeket az irodába! Vágjon szívecskéket, vagy hajtogasson papírhajót. Ha van szövegkiemelő, még ki is tudja díszíteni.

Vond be! - Lehet, hogy van olyan feladat, amiben tud neked segíteni. Hidd el, nagyon büszke lesz magára, hogy segíthetett és egy felnőtt munkáját is meg tudta csinálni! Abban például segíteni tud, hogy keressen meg valamit a fiókodban (mondjuk ezt meg azt a dokumentumot) vagy a nyomtatóból hozza neked oda amit kinyomtattál. Néha, miközben végzed a munkát, el is magyarázhatod neki, hogy éppen mivel foglalkozol, mit csinálsz és adhatsz azzal kapcsolatban is "munkát" neki, ha van kedve bevonódni. (Pl. kinyomtatsz saját célra egy excel táblát, színezze ki, hogy szebb legyen, vagy húzza ki szövegkiemelővel azokat a részeket, ahol mínusz eredmények jöttek ki, stb.)

Fontos azonban, hogyha valamihez nincs kedve, akkor ne kötelezd őt. Amikor megteheted, járj egyet és olyankor vidd őt is magaddal! Engedd, hogy ő csipogtassa le a belépőkártyát! Mutasd be a kollégáidnak és (ha van kedve a gyereknek hozzá), tedd hozzá, hogy a mai napra ő a kis inas és segít ha kell. (Olyan apróságokban, mint amiket fentebb is írtam.)

Neked mi válik be ilyenkor?

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr6012829180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása