Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Home office 3 - Hogyan legyen produktív az otthoni munka?

2017. szeptember 20. - Mosolygó Munkahely

Ha éppen a home office bevezetésén gondolkozol, vagy már rendszeresen otthonról dolgozol akkor mindenképpen olvasd el a cikkem, hogy a nap végén azt érezd: valóban érdemes volt otthon maradni. Gyakran végzek otthonról munkát én is és azt látom, hogy gyakran sokkal hatékonyabb vagyok, mint egy irodában. Hogy ez, hogyan érhető el? Gyere, olvass tovább!

- Kellemes környezet
Fontos, hogy ahol dolgozol, az egy tiszta, kellemes hőmérsékletű, komfortos hely legyen. Lehet, hogy te laptoppal az öledben, ágyba bújva szeretsz dolgozni és úgy veszed észre, hogy ez a hatékony - akkor így dolgozz! Ha íróasztalnál érzed magad a helyzet magaslatán, akkor ott végezd a munkát! Én személy szerint váltogatni szoktam. Amikor már "belefásultam" az egyik testhelyzetbe, akkor jöhet a másik. Érdekes, hogy én ilyenkor képes vagyok "új szárnyra kapni", számomra sokat számít egy új szoba, sarok, vagy pozíció.

- Család kiiktatva
Szerencsés a helyzet, ha olyan munkakörnyezetet tudsz teremteni, amelyben nincs olyan személy, aki zavarna - férj, feleség, gyerek, nagyi, stb. Persze ez nem mindenkinek adatik meg és ilyenkor szabályokat kell alkalmazni - értesd meg a környezeteddel, hogy te dolgozol, mintha bent lennél a munkahelyen. Zárd magadra az ajtót, kérd meg a körülötted lévőket, hogy csendesek legyenek és ne tartsanak fel sokáig.

- Pomodoro
Munkahelyen és otthon is jó praktika a pomodoro alkalmazása. Ez egy olyan technika, amellyel úgy osztod be az idődet, hogy optimalizálod a hatékonyságod. Lényege, hogy 25 percig dolgozol egyfolytában - és úgy, hogy csak és kizárólag tényleg a munkára fókuszálsz. (Tehát nem facebookozol közben.) Utána tarts egy 5 perces szünetet, amikor valami egészen mással foglalkozol - ilyenkor sem a facebook a legjobb megoldás, hanem inkább valamilyen mozgásos tevékenység. Ha otthon vagy, akkor például kiváló alkalom lehet erre a mosogatás, vagy a kiteregetés, stb. Az 5 perc lejárta után egy újabb 25 perces, fókuszált munkavégzés következzen. A 25 perc munkát - 5 perc szünetet ismételgesd, de a negyedik munkával töltött etap után egy hosszabb, 20 perces szünetet iktass be.

Ha kíváncsi vagy még további tippekre, akkor jelezd kommentben és írok még róla. Ha Te is megosztanád saját praktikáidat, akkor szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr9912872376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása