Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Családbarát munkahely - Mitől lesz egy vállalat családbarát munkáltató?

2017. szeptember 06. - Mosolygó Munkahely

Egyre fontosabb szempont, hogy a munkahely ahol elhelyezkedünk, családbarát legyen. Na de miben nyilvánul ez meg? Hogyan erősítsük meg a munkáltatói márkát azok számára akiknek a családbarát munkahely kiemelt szempont?

Íme néhány olyan pont amivel erősíted a családbarát munkáltató képét:

- Kismamák visszatérésének támogatása
Tartsd szem előtt, hogy az anyukák esetek többségében visszatérnének a munkahelyükre, számolj velük! Talán az elején nehezebb lehet visszarázódniuk a munka világába de alapvető szempont, hogy visszavárd a kismama munkavállalókat és ahogy csak lehetséges, segítsd az integrációjukat!

- Törzsidő alkalmazása
Nagyon sokat jelenthet egy anyukának, ha munkahelyét és teendőit össze tudja egyeztetni és nem kell amiatt rosszul éreznie magát, hogy már megint a ő ment utoljára a gyerekért az oviba.

- Home office lehetősége
Szintén hozzátesz a családbarát munkahely imidzséhez az, ha van lehetőség otthoni munkalehetőségre, és nem feltétlen csak akkor, ha éppen beteg a gyerek és otthon kell vele lenni.

- Gyerekek az irodában
Előfordulhat olyan helyzet, amikor nem tudod megoldani a gyermeket felügyeletét - ilyenkor nagy segítséget jelent, ha a gyerek nincs kitiltva az irodából. Persze, gyakran akadályozhatják a munkavégzést, de ha van ilyen esetekre bevált javaslat (egy elkülönített rész, játék, stb.) akkor a szülőnek is leveszünk egy terhet a válláról miközben tudja végezni a munkáját is.

- Részmunkaidő lehetősége
Ha egy visszatért kismama néhány hét elteltével úgy érzi, hogy nem bírja a tempót, felmerülhet benne a részmunkaidő ötlete. Ha a munkáltató elég rugalmas és ahelyett, hogy fennakadna inkább azon gondolkozik, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet (pl. gyakornokot fogad fel) akkor szintén egy családbarát munkahely képét erősíti.

Ti mivel biztosítjátok a családbarát munkahely meglétét? Írd meg kommentben! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr6112808620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása