Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Családbarát munkahely 2 - Így mutasd meg!

2017. szeptember 07. - Mosolygó Munkahely

Családbarát munkahely vagy és büszke is vagy rá? (Megjegyzés: még szép, hogy büszke vagy rá, ha az vagy! :)) Akkor gyere, segítek, hogyan mutasd meg a közösségi médiában!

Facebook

Több kismamáknak szóló karrier csoport is van facebookon, mint pl. Repka Ágnes "2017-es Karrier Kihívás" csoportja, vagy a "Mommy Works Hungary". Ide kiteheted azokat az állásokat, amelyeket kismamák is bátran megpályázhatnak.

Karrier oldaladon tegyél fel olyan tartalmakat, amelyek azt sugallják, hogy családbarát vagy, mint pl:
- Képeket gyerekekről, akiket magukkal vittek a szülők az irodába
- Kép a játszósarokról ahol a gyerekek jól tudják magukat érezni, ha a szülő arra kényszerül, hogy bevigye a csemetéjét
- Olyan adatot, amiben össze van számolva, hogy összesen hány gyerekes egy adott osztály/csapat. Különösen jól mutat ez az adat ha mellette van az arra az osztályra szóló áláshirdetés amelyet akár egy visszatérő anyukával töltenétek be.
- Családi napról készült kép/ vagy egy tartalom, hogy mi várja a dolgozókat egy ilyen eseményen
- Idézeteket olyan munkavállalóktól, akik visszatérő anyukák a cégbe és arról nyilatkoznak, hogy milyen volt visszatérni a munkahelyükre
- Nyilvános gratuláció egy olyan kollégának, aki szülői örömök elé nézett
- Képet feltenni egy pelenkatortáról amit az a kismama kap az osztályától, amelyiken az anyasága előtti utolsó napjait tölti

Instagram

Az előzőekben írt képes tartalmak itt is megállják a helyüket! Ami fontos, hogy használj hashtageket! Mint például: #workingmommy #kismama #dolgozókismama #családbarát #családbarátmunkahely stb. Attól függően, hogy mit szeretnél benne megmutatni :) Akár a céged nevével is összekötheted a családbarát kifejezést. pl. #apónikftcsaládbarát

Az instagramban az a jó, hogy közvetlenebb, mint a facebook. Míg facebookon sokan elrejtik az adatlapjukat, hogy ne lássák kéretlen személyek a bizalmasabb tartalmakat, úgy az instagramban felhasználónevek szerepelnek és azok közül akik regisztráltak, többen merik megmutatni a képeiket. (Persze itt is vannak privát adatlapok, de nagy számban vannak azok akik szívesen mutatják meg képeiket.) Éppen ezért olyan taralmakat is hozhatsz, amelyet pl. a karrieroldaladra nem feltétlen javasolnék. Pl. egy GYES-en lévő munkatárs és babájának fotója olyan szöveggel, amelyből kiderül, hogy a kismama nyugodtan babázik, mert tudja, hogy visszavárja a munkahelye. Vagy pedig kép egy olyan munkavállalóról, aki visszatért a munkába és mosolyogva tölti GYED utáni első napját. Itt szintén fontos a szöveg, hiszen azzal nyer értelmet, hogy a látogató láthatja, ez a munkáltató visszavárja a kismamákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr6012810878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása