Employer Branding - és ami mögötte van

Mosolygó Munkahely

Mosolygó Munkahely

Home office - Miért jó?

2017. szeptember 15. - Mosolygó Munkahely

A home office, azaz az otthonról dolgozás lehetősége egyre elterjedtebb napjankban. Míg ez 10 évvel ezelőtt igazi különlegesség volt, ma már egyre több olyan munkáltatóval találkozok én is, ahol ez megengedett. Vagy részben, vagy egészben de sok helyen már engedett a munkavállalóknak. A Wordpress például bezárta az irodáját és átváltott teljes mértékben a távmunkára. Na de mi lehet az oka? Miért vannak annyian úgy oda a home office intézményéért?

- Hatékonyságnövelés
Vannak, akiknek a személyiségük egyszerűen nem érett az otthoni munkára, vagy pedig nem áll rendelkezésükre az a környezet, ahol lehetséges lenne a produktívabb otthoni munka. De aki elkötelezett munkavállaló és a lehetőségek biztosítottak az otthoni munkára, annak igen is megéri -méghozzá hatványozottan! A hatékonyság abban rejlik, hogy otthoni környezetben gyakran könnyebben elérhető a flow állapota - ugyanis nincsenek megszakítások (feltételezzük, hogy egyedül dolgozik otthonról a munkavállaló), nincsen annyi szívesség, nincs mozgás, nincs háttérben telefonáló kolléga - tehát a zavaró tényezők száma drasztikusan csökken.

- Személyre szabott munkakörnyezet
Aki szeret home officeban dolgozni, az gyakran azért (is) ragaszkodik hozzá, mert olyan munkakörnyezetben dolgozik, ami számára a legideálisabb. Egy ideig az ágyról ölében a laptoppal, majd az íróasztalnál, majd az ebédlőben, stb. Nem a szűk kosztümében, hanem a legkényelmesebb mackónadrágjában, ami számára igen is sokat jelent - hiszen a kényelmi funkciók nem elhanyagolhatók.

- Időspórolás
Ismerek olyat a környezetemben, aki számára azért jelent különösen sokat a home office, mert a napi tömegközlekedés ezzel kizárható - és a napjából már is spórolt 2,5 órát. Így sokkal energikusabb marad, van ideje a sportra is és boldogabbnak is érzi magát. Ebből pedig következik az, hogy lojálisabb lesz - hiszen a szabadságérzet biztosítása egy akkora faktor, ami lényegesen megnöveli a munkavállalói elkötelezettséget.

Te, milyen előnyeit látod még a home officenak? Írd meg kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolygomunkahely.blog.hu/api/trackback/id/tr8112829206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása